Adag |
|
Előkészítés |
|
|
Sütés |
|
|
|
|
|
|
6 fő |
|
30 perc |
|
|
18 perc |
ELKÉSZÍTÉS
A tejbe morzsoljuk az élesztőt, majd egy tálban elkeverjük a többi hozzávalóval, és az összeállt tésztát alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és meleg helyen hagyjuk, hogy a duplájára keljen.
A megkelt tésztát 6 gombócra osztjuk, és nem túl szorosan egymás mellé rakjuk őket egy sütőpapírra. Lefedjük és hagyjuk kelni még 15 percet, hogy a gombócok összeérjenek. A tetejét lekenjük egy felvert tojással. Közben 80 fokosra melegítjük az air fryert, és a második kelesztés után a kalácsot sütőpapírral együtt átemeljük a gépbe 3 percre. Majd felvesszük a hőfokot 180 fokra, és további 15 percet sütjük a kalácsot.
Elkészítési idő: 30 perc
Kelesztési idő: 75 perc
Sütési idő: 18 perc